Een beetje info over mezelf...
 
 
Licht en ruimte zijn zeer belangrijk voor mij, zowel in mijn geest , als in mijn omgeving.
Een ontmoeting met interessante mensen, een verrijkende discussie, een lieve glimlach, een leuke toevalligheid, een ontroerend of meeslepend stukje muziek, een prachtig kunstwerk, de mooie natuur en vooral het spel van de golven aan zee: het zijn allemaal ervaringen die mij een goed gevoel geven en inspirerend werken. 
 
Snel ontroerd en supergevoelig ben ik ook, met alle voor- en nadelen daaraan verbonden !
 
Reizen doe ik graag maar terug thuis komen geeft ook telkens weer een zalig gevoel en een motivatie om dat gevoel op doek weer te geven! In mijn atelier kan ik mij afschermen van de buitenwereld en een persoonlijke, eigen sfeer creëren die nodig is voor de creatie van een nieuw doek ! 
 
Momenten van bezinning zijn af en toe noodzakelijk voor mij.
Op een mooie plek in de natuur of aan zee van de stilte en de zon genieten en wegdromen vind ik geweldig rustgevend en het is nodig om mijn batterijen op te laden.
 
Bij het schilderen besteed ik telkens veel aandacht aan het zoeken naar kleur en compositie en daarbij experimenteer ik ook graag met de materialen en als ik dan zo intens bezig ben in stilte of vergezeld van mooie muziek vergeet ik gemakkelijk de tijd en ga helemaal op in het werk waar ik mee bezig ben.
 
Mijn schilderijen zijn het resultaat van een langdurig wordingsproces waarbij de gelaagdheid van de verf vermengd met diverse materialen de vele ontstaansfasen laten zien.
 
Het schilderen kost me veel energie maar eens een doek voltooid is, geeft het me later die energie dubbel terug.
 
In verschillende doeken zijn ook enkele levenssymbolen opgenomen waarbij een woordje uitleg soms niet overbodig is en verhelderend werkt.
 
Na de voltooiing van een werk kan de toeschouwer zijn verbeelding de vrije loop laten in zijn interpretatie.
Bij gesprekken tussen mij en de kunstliefhebbers is het dikwijls een hele openbaring om te vernemen wat mensen er allemaal in terug menen te kunnen vinden
 
Tot slot hoop ik dat de warmte, de energie en de kracht die in mijn werken zijn opgesloten overgaan op de toeschouwers en dat elk werk ergens een mooie plaats krijgt en zo blijvend vreugde schenkt aan iedereen die er de tijd voor neemt .
 
Sonja